International Holland Music Sessions

Mede dankzij onze sponsors zijn wij in staat financieel laagdrempelige topconcerten te bieden, waarmee bovendien onze (oud) studenten weer de broodnodige podiumervaring op kunnen doen. Voor onze concerten in het zomerfestival kost een toegangskaart €18 (< 30 jaar halve prijs)) en voor de concerten in de serie New Masters on Tour b.v. in Het Koninklijke Concertgebouw €36 (< 30 jaar € 15; serie van 5 concerten: € 135). De toegangsprijs voor concerten in het kader van het Impresariaat wordt bepaald door de organiserende instantie.

Jaarlijks voeren tijdens de Summer Academy & Festival ca.150 toptalenten uit ca. 40 landen op piano, viool en cello ca. 150 concerten en openbare masterclasses uit in 5 weken op 25 locaties in Noord West Nederland, parallel aan deelname in de IHMS academy in Bergen met toppedagogen wereldwijd. Het jaar door worden in de serie New Masters on Tour en in het kader van het Impresariaat nog eens ca. 40 concerten in ook andere delen van Nederland uitgevoerd en een aantal in het buitenland. Daarnaast worden specifieke educatieve programma’s zoals workshops in het voortgezet onderwijs en familie concerten ontwikkeld.
In haar 28 jarig bestaan heeft IHMS meer dan 2500 deelnemers uit de hele wereld kunnen laten deelnemen dankzij één van de sterkste faculty’s ter wereld.
Vele huidige bekende Nederlandse en buitenlandse musici en winnaars van internationale concoursen werden al eerder door de IHMS ontdekt en uitgenodigd zich te presenteren op het podium van Het Koninklijke Concertgebouw in onze serie “New Masters on Tour”.

IHMS functioneert met behulp van ca. 200 vrijwilligers, waarvan 75 gastgezinnen en 1 betaalde kracht; de directeur. Hij stuurt samen met 6 coördinatoren de vrijwilligers aan en wordt bijgestaan door het bestuur (4); die op hun beurt bijgestaan worden door een aantal raadgevers(5).

Als sponsor draagt u er aan bij dat de concerten bereikbaar zijn en blijven voor jong en oud en toptalenten in binnen- en buitenland de mogelijkheid geboden wordt zich te presenteren. Wilt u ook een bijdrage leveren? Kijk dan welke vorm het beste bij u past en laat zien dat u cultuur en in het bijzonder klassieke muziek een warm hart toedraagt!

Sponsoring betreft maatwerk en op basis van uw wensen wordt dus een overeenkomst op maat afgesproken. Het vervolg betreft globale pakketten. Qua fiscaliteit is het belangrijk te weten dat IHMS de status heeft van culturele Algemeen Nut beogende Instelling (ANBI) hetgeen aanzienlijke aftrekmogelijkheden geeft (Geefwet).

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor (min. € 20.000,- per jaar gedurende min. 2 jaar; of min. € 50.000,- voor 3 jaar)

 • 40 toegangskaarten per jaar in de serie New Masters on Tour (NMoT) met bijbehorende consumpties voor aanvang en in de pauze van het concert en  persoonlijke ontvangst in Het Koninklijk Concertgebouw.
 • 8 toegangskaarten/per concert voor 8 concerten en/of openbare masterclasses naar keuze tijdens het zomerfestival (64 toegangskaarten).
 • 1/2 pagina (eigen advertentie)  in onze 2 brochures (Festival en NMoT).
 • Uw logo in beide brochures en op de concertprogramma’s, alsmede vermelding op de IHMS website met een link naar de eigen website.
 • in overleg: labelling (naam) van specifieke concerten, concertseries of openbare  masterclasses; mogelijkheid voor personeelsconcert, huisconcert, concert op specifieke locatie e.d.

Sponsor

Sponsor (min. €10.000,- per jaar gedurende min. 2 jaar; of min. € 25.000,- voor 3 jaar)

 • 20 toegangskaarten per jaar in de serie New Masters on Tour (zie boven) met bijbehorende consumpties en persoonlijke ontvangst in het Koninklijk Concertgebouw.
 • 8 toegangskaarten per concert voor 4 concerten tijdens het zomerfestival (32 toegangskaarten).
 • 1/4 pagina (eigen advertentie) in onze brochures (Festival en NMoT).
 • logo’s in brochures en op concertprogramma’s, alsmede op de IHMS website; link naar de eigen website.

Juniorsponsor

Juniorsponsor (min. € 5.000,- per jaar gedurende min 2 jaar; of min. € 12.500,- voor 3 jaar)

 • 10 toegangskaarten per jaar in de serie New Masters on Tour met bijbehorende consumpties en persoonlijke ontvangst in het Koninklijk Concertgebouw.
 • 8 toegangskaarten/per concert (zie boven) voor  2 concerten tijdens het zomerfestival (16 toegangskaarten).
 • logo’s in brochures (2) en op concertprogramma’s , alsmede op de IHMS website, link naar de eigen website.

Fonds op naam

Fonds op naam  (min. € 1000,- per jaar, eventueel gebruikmakend van de Geefwet.

 • uitnodiging voor 2 concerten.
 • bij gebruik van de Geefwet vrije toegang tot alle concerten tijdens het zomerfestival (ca. 150).

Sponsoring in natura

Sponsoring in natura. (het ter beschikking stellen van middelen, diensten e.d. zoals bijvoorbeeld huisvesting voor de zomer academie, vleugels en bloemen)

 • aanduiding met logo  als “Partners” in de brochures.
 • uitnodiging voor concerten.