Summer Academy & Festival

De Summer Academy is het hart van onze organisatie: International Holland Music Sessions (IHMS). Elke zomer trekken wij meer dan 100 jonge muzikale talenten van over de hele wereld aan. Deze talenten geven in een periode van 5 weken meer dan 150 concerten. Op een 25-tal verschillende locaties kunt u van hen genieten.

De Summer Academy duurt drie weken. De Academy start één week na het begin van het festival en eindigt een week voor het einde hiervan. In deze periode krijgen onze jonge talenten les van grote leermeesters. Zij volgen masterclasses, waarvan er 4 per week bij te wonen zijn, en geven optredens. Wat zij leren passen zij direct toe in de praktijk.

New Masters on Tour

New Masters on Tour is méér dan een inspirerende internationale concertserie, het is ook hét podium voor de ontdekking van dé namen van de toekomst. Oud-deelnemers Liza Ferschtman, Paolo GIacometti en Quirine Viersen zijn nú klinkende namen in de Nederlandse muziekwereld.

Wij zijn trots dat we ieder jaar weer in Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam mogen optreden. Daarnaast mogen deze jonge talenten in toonaangevende concertzalen over de gehele wereld optreden. Onder andere in Boedapest, Bratislava en Moskou.

Impresariaat

Met ons impresariaat verzorgen we concerten voor derden. We verzorgen de programmering voor professionele theaters en concertzalen. Dit zijn onder meer COOL Heerhugowaard, TAQA Theater De Vest Alkmaar en Theater de Kampanje Den Helder. Ook verzorgen we programma’s op maat voor bedrijven en particulieren. Enkele klinkende namen zijn ABN-AMRO, RABO en KPMG.

Deze concerten zijn voor en door (oud)deelnemers aan de Summer Academy. Met ca. 25 concerten per jaar kunt u regelmatig genieten van onze inspirerende musici.

Educatie

Wilt u uw leerlingen ook laten ervaren hoe mooi klassieke muziek is? Ons educatieprogramma richt zich op leerlingen van het voortgezet onderwijs. Dit bestaat enerzijds uit een workshop door één van onze musici. Na deze workshop mogen de leerlingen het concert bijwonen waar deze musicus optreedt. Deze masterclasses vinden ca. 15 maal per jaar plaats.

Scholen die eerder hebben meegedaan: Berger Scholengemeenschap, OSG Willem Blaeu Alkmaar en Stedelijk Dalton College Alkmaar. Uw leerlingen ook laten ervaren hoe mooi klassieke muziek is?