Geschiedenis

International Holland Music Sessions (IHMS) bestaat sinds 1988. Deze stichting is destijds opgericht op initiatief van het Conservatorium in Alkmaar. Wat begon als een zomercursus, is uitgegroeid tot een volledig instituut. Jonge talenten krijgen de kans om in de spotlights te staan. Het is een mooie opstap voor de rest van hun carrière.

Personalia

Jiri van der Kaaij, onze directeur, zorgt met zijn team van coördinatoren en een betrokken bestuur voor blijvend succes van IHMS. Zij hebben ieder hun eigen taken. Samen zorgen zij er met alle vrijwilligers voor dat alles vlekkeloos verloopt.
Tenslotte is daar nog een aantal bekende oud deelnemers die ons steunen als ambassadrice of ambassadeur.

Alumni

Iedere zomer verwelkomen we nieuwe jonge toptalenten tijdens onze Summer Academy & Festival. Tijdens deze periode ontwikkelen zij hun professionele vaardigheden met de topdocenten. Sinds 1988 vormen zij zo een schat waarop wij verder kunnen bouwen.
Bekende Nederlandse musici als Liza Ferschtman, Paolo Giacometti, Quirine Viersen, het Storioni Trio en buitenlandse musici van naam als Nicholas Angelich, Andrey Baranov, Leonard Elschenbroich, Miroslav Kultychev, het Lendvai String Trio, Gavriel Lipkind, Maria Milstein, Alice Sara Ott, het Sitkovetsky Trio, Pavel Sporcl en Antoine Tamestit werden al aan het begin van hun carrière uitgenodigd zich op de diverse podia aan het publiek te presenteren.
Ook de latere winnaars van grote internationale concoursen werden door IHMS ontdekt en uitgenodigd voor concerten in Het Koninklijk Concertgebouw en andere belangrijke nationale en internationale concertzalen.

De namen van onze alumni delen wij graag met u.

Jaarverslag

Een goed bestuur betekent ook verantwoording afleggen en transparantie. Daarom maken wij ieder jaar een jaarverslag met daarin de jaarrekening. Het bestuur geeft daarin inzicht in de bedrijfsvoering van IHMS. U leest hier onder andere onze doelstellingen, ons beleid en wat we aan PR en communicatie doen. Dit laatste is van wezenlijk belang voor ons succes. Daarnaast laat de jaarrekening het financiële wel en wee zien. Bent u benieuwd naar de organisatie achter deze stichting? Dan zijn deze jaarverslagen zeker interessant om te lezen. U kunt alle jaarverslagen vanaf 2014 bekijken.

Meerjarenplan

De eerste jaren van dit decennium maakten we, zowel organisatorisch als financieel, een moeilijke periode door. Door de inzet van vele vrijwilligers en door de financiële ondersteuning van de kringleden, is het tij weer gekeerd. Hierdoor konden we weer vooruit kijken. Sinds 2015 stellen we meerjarenplannen op, laatstelijk voor de periode 2019-2021.